Vanuit ervaringen in het werk en in combinatie met de privéomstandigheden van Miriam en Charlotte is het idee ontstaan om structureel dagbesteding te gaan bieden aan mensen met een verstandelijke/lichamelijke beperking. Gestreefd wordt naar een opzet waar plaats is voor 8 tot 10 zorgvragers voor 5 dagen per week.

Hun stal c.q. boerderij is een uitstekende plaats om mensen op te vangen in een natuurlijke, evenwichtige omgeving. Door de vele aanwezige mogelijkheden biedt het mensen kans zich verder te ontwikkelen. Het is de combinatie van locatie, werkomgeving en de diversiteit aan activiteiten die aan deze vorm van dagbesteding aan mensen met een verstandelijke/lichamelijke beperking een duidelijke meerwaarde geeft.

“Stal de Jufferbeek” is door ligging, mogelijkheden en geboden deskundigheid een prima plaats om aan mensen met een verstandelijke/lichamelijke beperking een werkplek en dagbesteding te bieden.

De continuïteit van de begeleiding van de zorgvragers is gewaarborgd doordat Miriam en Charlotte beiden fulltime inzetbaar zijn. Daarnaast heeft de boerderij een tuin- en klussenman in dienst voor 3,5 dag per week. Onder supervisie zal ook hij zorgvragers begeleiden binnen ons project.

Tevens kan er een beroep worden gedaan op invalkrachten.

We zijn een erkend leerbedrijf en werken samen met stagiaires en daarnaast zijn er vrijwilligers aanwezig.

De zorgboerderij valt onder Zorgboerderij de Jufferbeek.